پله برقی

پله برقی وسیله ای است که برای جابجایی افراد استفاده میشود، از پله های مستقل و به هم پیوسته تشکیل شده که حالت افقی دارد و برای بالا و پایین رفتن افراد به کار میرود.

وسیله ای است که در مسیر حرکت افراد قرار گرفته شده و در جهت بالا و پایین بردن افراد در دو طبقه غیر همسطح به کار میرود. پله  برقی یک چرخه تکرار شونده است. از پله های در حال گردش که در آن پله های بازگشت زیر پله های بالایی پنهان شده تشکیل میشوند.

درست در سال ۱۸۸۱ بود که “جس وبلیورنو” تصمیم بزرگ زندگی خود را عملی نمود و دستگاهی به نام پله  برقی را اختراع نمود ، در آن سالها بیشترین استفاده از این دستگاه برای جابجا نمودن آهن و سایر اجسام سنگین به درون کشتی ها بود و از این طریق کار را برای ملوان ها ساده تر نمود.

حدود ۲۰ سال بعد و در قلب اروپا و شهر پاریس نمایشگاهی برگزار گردید که در آن نام پلکان متحرک بر این دستگاه گمارده شد و این دستگاه به جهانیان معرفی شد و از آن پس این دستگاه را شناختند و میتوانستند در سطح وسیع تری از آن استفاده نمایند.

مکانیزم پله برقی

پله برقی ها از پله های فلزی ممتد و به هم پیوسته ای تشکیل شده است که به صورت  پیوسته به هم چسپیده اند و پله های بازگشتی در زیر پله های بالایی پنهان شده اند ، اما وقتی به پله ها از نظر دسته بندی نگاه می کنیم میبینیم که پله ها به سه دسته ی کلی تقسیم می گردند که این دسته ها عبارتند از :

  • پله هایی که در محیط های بسته و یا درون ساختمان نصب می  گردند. (indoor)
  • پله هایی که در محیط های باز و بیرونی نصب میگردند. (outdoor)
  • پله هایی که در محیط های نیمه بسته نصب می گردند.(semi out door)

پله برقی هایی که برای استفاده در مکان های باز مورد نظر قرار داده میشوند ، باید مقاومتر باشند و از لحاظ کیفیت و ماندگاری درجه ی بالاتری داشته باشند ، میزان جا به جایی افراد در حالتی که از پله ی معمولی استفاده میشود قابل مقایسه نمی باشد به نحوی که آمارها نشان داده اند که اگر در مراکز تجاری برای جا به جا نمودن بازدید کنندگان به طبقه ی بالاتر از پله های برقی استفاده نماییم ، امکان بازدید مخاطبین به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

در سالهای اخیر استفاده از پله های برقی در سراسر دنیا رواج چشمگیری را داشته است مثلا در ایالت متحده ی آمریکا به صورت تخمینی ۳۰ میلیون دستگاه پله برقی در حال کار وجود دارد که این تعداد دستگاه ، سالانه ۹۰ میلیارد جابه جایی را پوشش میدهد ، پس پله های برقی ها از مهمترین ابزار های انتقال عمومی به شمار می روند و همچنین نقش به سزایی در جابه جایی افراد ایجاد می نماید.

پارسیان

داخل پله برقی

پله های برقی دارای یک موتور الکتریکی می باشد که در بعضی موارد با دو موتور کنار هم طراحی میگردد. پله های برقی که به استپ معروف هستند دارای دو چرخ در دو طرف می باشد که روی زنجیری به نام استپ چین قرار میگیرد.

استپ چین به دور شفت اصلی قرار میگیرد و شفت توسط زنجیر موتور به موتور وصل میگردد.پله های برقی دارای میکرو سوئیچ امنیتی می باشد که از صدمه زدن دستگاه به خودش یا مسافر جلوگیری میکند.

نصب پله برقی

از نکات مهم درباره پله های برقی میتوان به نصب آن اشاره کرد.پله های برقی باید طوری طراحی گردد که روی تیره های اصلی سازه قرار گیرد و تنها با نیروی وزن و بدون استفاده از جوشکاری یا پیچ بر روی نشیمن قرار گیرد.

برای پله برقی بالای ۶ متر پایه میانی طراحی میشود. همچنین پله برقی نسبت به ارتفاع کف تا کف شرایط محیطی پروژه به تکه های متعدد تقسیم میشود یا به محل پروژه ارسال و به وسیله نیروی متخصص نصب و مونتاژ میشود.

پله برقی مانند سایر دستگاه های مکانیکی نیاز به سرویس ،تعمیرات و نگهداری دارد که توسط متخصصین این امور انجام میشود.

انواع آرایش قرار گذاری پله برقی

چیدمان و نحوه قرارگرفتن پله های برقی ها در ساختمان امری بسیار مهم است و هدایت جریان و مسیر حرکت را مشخص میکند .این نکته در ساختمان های اداری و تجاری هم نقش مهم دارد.

چیدمان پله برقی در چند طبقه به صورت تکی

ساده ترین راه حل جابجایی مسافران است که برای رسیدن به پله های برقی مقاوم سازی ساختمان مقصد باید مسیری را طی کنند که این مسیر میتواند با ایجاد انگیزه برای خریدار منجر به فروش گردد.

این نوع چیدمان به عنوان مثال برای مرکز تجاری حرکت مسافران یه سمت بالا توسط  پله برقی هایی که در سمت دیگر هستند و مسافران به سمت پایین که در سمت دیگر هستند استفاده میشود

 

پله برقی پارسیان

 چیدمان چند طبقه به روش ضربدری

این چیدمان به مسافران امکان سریع ترین مسیر و حرکت بین دو طبقه را می دهد.همچنین در اینگونه چیدمان باید مسافت محدودی توسط مسافر طی شود که موجب امکان بازدید از دیگر واحد های تجاری هم دارد. این چیدمان برای فروشگاه ها و ساختمان های اداری بزرگ مناسب است.

پله

چیدمان پله برقی در چند طبقه به صورت موازی

در صورتی که فضای ساختمان اجازه دهد و پاگرد کافی بین پله برقی ها باشد این نوع چیدمان سریع ترین زمان برای رسیدن یه طبقات بالا می باشد. در مکان هایی مانند فرودگاه،ایستگاه قطار…. استفاده میشود.

پله برقی

شرکت فنی و مهندسی آسانسور پارسیان