پاراشوت آسانسور برای حفظ ایمنی بیشتر در آسانسور نیاز به قطعاتی همچون پاراشوت آسانسور یا همان ترمز ایمنی می باشد. حفظ سلامت مسافرین در آسانسور در زمانی که کابین با سرعت بیش از حد مجاز در حال حرکت است، به عملکرد پاراشوت بستگی دارد. این قطعه در زیر کابین نصب شده و توسط کفه هایی که در زمان وضعیت اضطراری حرکت کابین، به ریل متصل می شود، کابین را متوقف می کند. باید گفته شود که پاراشوت در آسانسور نقش بسیار مهمی ایفا می کند. نصب پاراشوت یا ترمز ایمنی در آسانسور باعث حفظ سلامتی استفاده کنندگان و اطمینان بیشتر آنان از آسانسور می شود. با مراجعه به نمایندگی آسانسور پارسیان می توانید تمامی قطعات مهم و جانبی آسانسور را با کیفیت بالا تهیه نمایید.

پاراشوت یکی از قطعات مکانیکال آسانسور محسوب می گردد. از آنجایی که این وسیله مانند ترمز ایمنی در آسانسور فعالیت می کند، در مواقع اضطراری ( افزایش بیش از حد سرعت حرکت کابین آسانسور ) کابین را متوقف می کند. وجود این قطعه در آسانسور اهمیت بسزایی دارد. نصب این قطعه در تمامی آسانسور ها لازم می باشد. تا در زمان لازم از وقوع خطرات جلوگیری شود. نکته ای که در مورد پاراشوت بسیار مهم است این است که در زمان قطعی برق در آسانسور پاراشوت باید به صورت اتوماتیک وار عمل کند. در این وضعیت از ترمز های اصطکاکی الکترومغناطیسی استفاده می شود.

 

پاراشوت

قطعات تشکیل دهنده پاراشوت:

سیستم ترمز اضطراری یا پاراشوت در آسانسور از قطعات مختلفی تشکیل شده است که می تواند در جهت توقف آسانسور عمل خوبی داشته باشد. روی بدنه اصلی پاراشوت قطعات قفل کننده و فک های اصطکاکی نصب می شوند. عمل ترمز توسط قطعات قفل کننده انجام می شود و فک های اصطکاکی به طور مستقیم با ریل درگیر هستند. ترمز اضطراری وظیفه اهرم بندی بین دو ترمز ایمنی را برعهده دارد؛ سایر قطعات پاراشوت به شرح زیر است.

  • پاراشوت (سیفتی گیر)
  • گاورنر آسانسور
  • پاراشوت فلکه ته چاه
  • کنتاکت‌های ایمنی
  • سیم بکسل گاورنر
  • وسیله ایمن برقی
  • اهرم فرمان
  • فنرهای نگهدارنده
  • فنرهای مستهلک کننده انرژی

پاراشوت

موارد مهم استاندراد پاراشوت آسانسور چیست؟

مطابق بند ۹-۸ استاندارد ملی آسانسورهای برقی، هر کابین آسانسور باید به ترمز ایمنی (پاراشوت) مجهز باشد که بتواند در جهت حرکت رو به پایین عمل کند، کابین را با بار نامی در سرعت درگیری کنترل کننده مکانیکی اضافه سرعت (گاورنر) متوقف کند و قادر باشد در زمان جدا شدن کابین از سیستم تعلیق و با در گیر شدن به ریل های راهنما، آن را در جا نگه دارد. سایر موارد مهم استاندارد آسانسور به شرح زیر است:

  1. اگر در آسانسور از چند ترمز اضطراری استفاده می شود باید همه آن ها دارای عملکرد تدریجی باشند.
  2. نباید پاراشوت ها توسط برق، هیدرولیک و پنوماتیک فعال شود و استفاده از این روش ها ممنوع است.
  3. چنانچه سرعت کمتر یا مساوی یک متر بر ثانیه باشد، می توان پاراشوت وزنه تعادل یا ورنه تعادلی-کششی را بوسیله تجهیزاتی غیر از گاورنر فعال کرد.
  4. شیب کف کابین در صورت عملکرد پاراشوت تا ۵% مجاز است (چه با بار یکنواخت توزیع شده چه بی بار)
  5. سرعت عملکرد گاورنر حداقل ۱۱۵% سرعت نامی و حداکثر معادل مقادیر آن در پاراشوت های مختلف، متفاوت است.

شرکت آسانسور و پله برقی پارسیان